Hrana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hrana

Razne zanimljivosti o hrani
 
PortalPortal  HomeHome  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  RegistracijaRegistracija  LoginLogin  

 

Turska kuhinja

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Go down 
Autor Poruka
Dragica
Admin
Admin
Dragica


Age : Join date : 2008-09-24 Broj komentara : 288 Mjesto :

Turska kuhinja Vide
KomentarNaslov komentara: Turska kuhinja   Turska kuhinja Vccc10Sun Dec 21, 2008 3:12 am

Turski umak od maslina

Sastojci:
10 maslina
½ šalice meda
3 žlice maslinova ulja
limunov sok
škrobno brašno
sol
½ šalice mesne juhe

Priprema:
Masline se namče, prokuhaju, ostave da se ohlade i onda osuše. Ulje i med se pomiješaju i ugriju pa im se dodaju masline i mesna juha. Kuha se ½ sata na slaboj vatri, nalije limunov sok i doda malo škrobnog brašna da umak bude gušći.
Servira se hladan uz ovčetinu.
Na vrh Go down
https://raznajela.forumattivo.com
Dragica
Admin
Admin
Dragica


Age : Join date : 2008-09-24 Broj komentara : 288 Mjesto :

Turska kuhinja Vide
KomentarNaslov komentara: Re: Turska kuhinja   Turska kuhinja Vccc10Sun Dec 21, 2008 3:14 am

Turski ovčji pilav

Sastojci:
75 dag mlađe ovčetine od lopatice
1/2 l juhe
2 glavice luka
12 dag riže
1/2 dl ulja
sol, papar

Priprema:
Rižu očistiti i oprati. S mesa odstraniti loj, izrezati ga na manje komade i popržiti sa sitno kosanim lukom. Poklopiti i pirjati oko pola sata. U kalup ili zemljanu posudu slagati red mesa s lukom, red riže. Završiti s rižom. Naliti juhom, posoliti, popapriti i staviti u pećnicu, na umjerenu vatru. Umak treba potpuno da uvrije, a meso da postane meko. Ukoliko je umak uvrio a meso još nije meko, doliti još malo juhe i ostaviti jelo još neko vrijeme u pećnici.
Na vrh Go down
https://raznajela.forumattivo.com

Turska kuhinja

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum: Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
Hrana :: Slana jela :: Internacionalna jela -