Dragica
Admin
Age :
Join date : 2008-09-24
Broj komentara : 288
Mjesto :
|
Naslov komentara: Turska kuhinja Sun Dec 21, 2008 3:12 am |
|
|
Turski umak od maslina
Sastojci: 10 maslina ½ šalice meda 3 žlice maslinova ulja limunov sok škrobno brašno sol ½ šalice mesne juhe
Priprema: Masline se namče, prokuhaju, ostave da se ohlade i onda osuše. Ulje i med se pomiješaju i ugriju pa im se dodaju masline i mesna juha. Kuha se ½ sata na slaboj vatri, nalije limunov sok i doda malo škrobnog brašna da umak bude gušći. Servira se hladan uz ovčetinu. |
|
Dragica
Admin
Age :
Join date : 2008-09-24
Broj komentara : 288
Mjesto :
|
Naslov komentara: Re: Turska kuhinja Sun Dec 21, 2008 3:14 am |
|
|
Turski ovčji pilav
Sastojci: 75 dag mlađe ovčetine od lopatice 1/2 l juhe 2 glavice luka 12 dag riže 1/2 dl ulja sol, papar
Priprema: Rižu očistiti i oprati. S mesa odstraniti loj, izrezati ga na manje komade i popržiti sa sitno kosanim lukom. Poklopiti i pirjati oko pola sata. U kalup ili zemljanu posudu slagati red mesa s lukom, red riže. Završiti s rižom. Naliti juhom, posoliti, popapriti i staviti u pećnicu, na umjerenu vatru. Umak treba potpuno da uvrije, a meso da postane meko. Ukoliko je umak uvrio a meso još nije meko, doliti još malo juhe i ostaviti jelo još neko vrijeme u pećnici. |
|