Hrana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hrana

Razne zanimljivosti o hrani
 
PortalPortal  HomeHome  GalleryGallery  RegistracijaRegistracija  LoginLogin  

 

Australijska kuhinja

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Go down 
Autor Poruka
Dragica
Admin
Admin
Dragica


Age : Join date : 2008-09-24 Broj komentara : 288 Mjesto :

Australijska kuhinja Vide
KomentarNaslov komentara: Australijska kuhinja   Australijska kuhinja Vccc10Mon Dec 22, 2008 1:01 am

Janjetina na australski način

6 janjećih potkoljenica ili janjeći but (oko 2 kg)
1 veća glavica luka
2 veća krumpira
2 mrkve
2 stabljike celera
4-6 češanja češnjaka
400 g Pelata
400 g konzerviranog bijelog graha
1 šalica suhog bijelog vina
2 žlice Vegete
1 žlica suhog origana
1 žlica slatke mljevene paprike
malo vode


Postupak
1. Popecite janjetinu na malo maslinova ulja dok ne dobije lijepu boju.

2. U sredinu velike, duboke tepsije složite janjetinu, a oko nje narezano povrće. Završite s rajčicama i grahom, popaprite ili pospite čilijem. Nakon toga dodajte vino, koje ste prethodno zagrijali i pomiješali s Vegetom, origanom i mljevenom paprikom. Po potrebi dodajte malo vode tako da tekućine bude do polovice tepsije. Sve pospite ružmarinom i listićima kadulje.

3. Meso s povrćem prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180�C najmanje 2 sata.


Posluživanje
Pečenu janjetinu poslužite s popečenim kruhom.

Savjet
Po želji, možete napraviti mješavinu fino naribane limunove korice, češnjaka i peršina u malo maslinova ulja i poslužiti uz ovo jelo.
Na vrh Go down
https://raznajela.forumattivo.com
Dragica
Admin
Admin
Dragica


Age : Join date : 2008-09-24 Broj komentara : 288 Mjesto :

Australijska kuhinja Vide
KomentarNaslov komentara: Re: Australijska kuhinja   Australijska kuhinja Vccc10Mon Dec 22, 2008 1:12 am

Piletina s medom

600 g pilećeg filea
300 g špageta
100 g mrkve
50 g celerova korijena
50 g stabljike celera
20 g Cvjetnog meda
1 žlica Senfa estragon
1/2 žličice kajenskog papra
2 žlice ulja
2-3 žlice sojina umaka
malo soli
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žličice Vegete
Postupak
1. Piletinu narežite na kockice te pospite s 2 žličice Vegete i kajenskim paprom.

2. Senf i med dobro promiješajte i njima premažite piletinu. Neka se meso marinira najmanje dva sata.

3. Preostalu Vegetu kuhajte približno 5 minuta u 300 ml kipuće vode.

4. Mariniranu piletinu popecite na vrućem ulju. Dodajte na kocke narezano povrće i prelijte sa 150 ml vode, u kojoj se kuhala Vegeta. Nastavite pirjati na blagoj vatri dok meso i povrće ne omekšaju.

5. Umiješajte kuhane špagete, dodajte preostalu tekućinu s Vegetom i sojin umak pa još jednom sve dobro prokuhajte.

6. Na kraju jelo pospite nasjeckanim peršinom.


Posluživanje
Piletinu s medom poslužite uz salatu od rajčice.

Savjet
Piletinu s medom možete pripremiti i u pećnici.
Na vrh Go down
https://raznajela.forumattivo.com
Dragica
Admin
Admin
Dragica


Age : Join date : 2008-09-24 Broj komentara : 288 Mjesto :

Australijska kuhinja Vide
KomentarNaslov komentara: Re: Australijska kuhinja   Australijska kuhinja Vccc10Mon Dec 22, 2008 1:12 am

File steak na povrću

Sastojci za 4 osobe
800 g goveđeg filea
3 do 4 žlice maslinova ulja
1 crvena paprika
1 poriluk, samo bijeli dio
4 krumpira srednje veličine
sol
papar
2 žličice Vegete
Za garniranje:
mješavina maslaca, češnjaka i peršina

Postupak
1. Papriku očistite, prerežite napola, odstranite joj žilice te je narežite na tanke rezance.

2. Poriluk također dobro operite i narežite na rezance. Tako pripremljeno povrće stavite na zagrijano ulje u tavu s debelim dnom i kratko popržite, a tijekom pečenja dodajte papar i Vegetu.

3. Krumpir krupno naribajte i malo posolite. U teflonskoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa stavite peći krumpir, ali ga rasporedite na četiri dijela. Krumpir lopaticom pritisnite da se bolje zapeče.

4. Po površini krumpira rasporedite pečenu papriku i poriluk, koje ste također razdijelili na četiri dijela. Povrh toga stavite ponovno naribani krumpir i također pritisnite lopaticom. Sve zajedno okrenite kako bi se krumpir zapekao i s druge strane. Nakon toga pogačice od povrća prenesite na nauljeni pleh i stavite u pećnicu zagrijanu na 180�C. Pecite oko 10 minuta.

5. Dok se povrće peče u pećnici, priredite odreske. Goveđi file narežite na četiri odreska i istucite. Premažite ih uljem, posolite i popaprite grubo mljevenim paprom pa stavite peći na ugrijanu tavu ili na ploču za roštilj. Odreske pecite sa svake strane 2 do 3 minute, ovisno o tome želite li jače ili slabije pečene.


Posluživanje
Pogačice od krumpira s povrćem složite na ugrijani tanjur i na njih stavite pečene odreske. Na svaki odrezak stavite maslac koji ste prije toga izmiješali s nasjeckanim peršinom, češnjakom, malo soli i paprom.

Savjet
Nemate li dovoljno veliku tavu, krumpir s povrćem možete peći u manjoj teflonskoj tavi za svaki odrezak posebno.

Mala tajna
Meso se prvo peče na ulju, a zatim mu aromatični maslac daje potrebnu mekoću i aromu.
Na vrh Go down
https://raznajela.forumattivo.com
Dragica
Admin
Admin
Dragica


Age : Join date : 2008-09-24 Broj komentara : 288 Mjesto :

Australijska kuhinja Vide
KomentarNaslov komentara: Re: Australijska kuhinja   Australijska kuhinja Vccc10Mon Dec 22, 2008 1:13 am

Bijela čokoladna krema s jagodama i kivijem

Vrijeme pripreme: 20 min. Sastojci:
250 ml tučenog vrhnja
60 ml limunovog soka
1 žličica naribane limunove korice
80 g naribane bijele čokolade
3 jušne žlice šećera
310 g narezanih jagoda
3 sitno narezana kivija
Jagode:
25 velikih svježih jagoda
120 g naribane bijele čokolade
1 jušna žlica otopljenog maslaca

Priprema:

Ugrijati 60 ml vrhnja, limunov sok i korice. Smanjiti temperaturu, dodati čokoladu i sve miješati u jednoličnu smjesu. Uliti u manju posudu i staviti u hladnjak.

Preostalo vrhnje izmiksati sa šećerom i prekriti čokoladom.

Narezano voće staviti u 6 čaša i prekriti šlagom.
Prije posluživanja ohladiti 4 sata u frižideru.

Jagode:
Jagode operite i osušite. Čokoladu otopite i dodajte joj maslac. Jagode uranjajte u čokoladui slažite ih na foliju da se čokolada stvrdne. Ne stavljati u frižider.

Svaku čašu sa šlagom i voćem ukrasite jednom jagodom, a ostale poslužite kao prilog.
Na vrh Go down
https://raznajela.forumattivo.com
daoxiang
Novi clan
Novi clan
daoxiang


Age : 51 Join date : 2010-10-06 Broj komentara : 7 Mjesto :

Australijska kuhinja Vide
KomentarNaslov komentara: breitling   Australijska kuhinja Vccc10Wed Oct 06, 2010 12:55 pm

What is [You must be registered and logged in to see this link.]? Do you know [You must be registered and logged in to see this link.]? Buy these [You must be registered and logged in to see this link.] on line.More [You must be registered and logged in to see this link.] for sale!

看庭前花开花落,荣辱不惊,望天上云卷云舒,去留无意
——2010.10.06
Na vrh Go down
daoxiang
Novi clan
Novi clan
daoxiang


Age : 51 Join date : 2010-10-06 Broj komentara : 7 Mjesto :

Australijska kuhinja Vide
KomentarNaslov komentara: sasas   Australijska kuhinja Vccc10Tue Dec 21, 2010 6:29 am

post obrisan
Na vrh Go down
Sponsored content





Australijska kuhinja Vide
KomentarNaslov komentara: Re: Australijska kuhinja   Australijska kuhinja Vccc10

Na vrh Go down

Australijska kuhinja

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum: Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
Hrana :: Slana jela :: Internacionalna jela -