Hrana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hrana

Razne zanimljivosti o hrani
 
PortalPortal  HomeHome  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  RegistracijaRegistracija  LoginLogin  

 

Libanska kuhinja

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Go down 
Autor Poruka
Dragica
Admin
Admin
Dragica


Age : Join date : 2008-09-24 Broj komentara : 288 Mjesto :

Libanska kuhinja Vide
KomentarNaslov komentara: Libanska kuhinja   Libanska kuhinja Vccc10Sun Dec 21, 2008 3:49 am

Khubuz

3 solje prosejanog brasna
2 cajne kasike suvog kvasca
3/4 cajne kasike soli
na vrh kasicice secera
1 solja mlake vode
1 supena kasika ulja
malo ulja za premazivanje
Zamesi se glatko testo od svih navedenih sastojakai tako umeseno testo,staviti u pouljenu posudu, da pri narastanju ne bi doslo do susenja i pucanja.Prekriti čistom krpom i ostaviti 1 1/2 - 2 h da nadodje.

Izvaditi testo na pobrasnjenu dasku i još malo ga premesiti.Podeliti testo na 4 loptice(dobiju se pite precnika od oko 25cm,sto je meni veliko),ja sam podelila testo na 8 velicina oko 12-13 cm).Svaku lopticu rastanjiti oklagijom (velicine -/+, predhodno navedene u zavisnosti od podele testa).Tako, napravljene pite ostaviti pokrivene oko 20min da odmore.U međuvremenu zagrejati rernu na 250ºC.Staviti pite u podmazan pleh, pa u vrelu rernu oko 5min ili dok ne vidis da su se naduvale i dobile zeljenu rumenu boju.Kada ih izvadis iz rerne one se izduvaju,ali kada ih zaseces po rubu,ako hoćeš da ih punis sa necim,unutra su suplje,služe se tople,u slučaju da ti ostanu i ohlade se,pre služenja ih samo malo nakvasis vodom i podgrejes u tosteru ili rerni. Pre pecenja se mogu posuti sa malo bilo kog zrnevlja po ukusu.
Na vrh Go down
https://raznajela.forumattivo.com
Dragica
Admin
Admin
Dragica


Age : Join date : 2008-09-24 Broj komentara : 288 Mjesto :

Libanska kuhinja Vide
KomentarNaslov komentara: Re: Libanska kuhinja   Libanska kuhinja Vccc10Sun Dec 21, 2008 3:51 am

Fatair – individualna pita

Testo kao za KUBUZ sa duplom merom kvasca(dobiju se 4 veca fataira)


Nadev sa sirom

1 solja rendanog sira (Hloumi sir) ,jaje umuceno
1 kasika milerama
½ cup seckanog persuna
2 kasike isitnjene mente
So i biber po ukusu
Gotovo testo podeliti na četiri jufkice(pravila sam fatair na dva nacina),rastanjiti dve u drug debljine pola cm i dve četvrtaste(zbog nacina spajanja),podeliti fil na sve četiri kore,tako da samo rubovi ostanu prazni.Okrugle,sa dve strane preklopiti prema centru tako da ostane fil da se vidi u sredini i spojiti krajeve..Cetvrtaste,preklopiti sa sve četiri strane i spojiti krajeve..Staviti u pouljen pleh i ostaviti još pola h da raste
Peci u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 15-20 min.Jedu se tople i hladne.
Isto tako mogu da se prave zalogajcici,cela jufka testa se razvije,isece radlom za testa na kvadratice oko 10cm pune nadevom i spajaju kao one četvrtaste.

Sa mesom (FATAYER BIL LAHAM)

500g mlevenog mesa
1 veca glavica crnog luka sitno iseckanog
¼ solja pinjola
¼ kasicice cimeta
¼ kasicice persuna
So, biber, ulje

Isprziti crin luk,dodati mleveno meso,prziti dok ne dobije braon boju,dodati pinjole i zacine i prziti još par minuta.

Sa spanatom (FATAYER BIL SABANIGH)

2 solje svezeg spanata
½ cup sitno seckanog persuna
1 veliki crni luk,sitno iseckan
¼ solja mladog crnog luka sitno iseckanog
1 kasika soka od limuna
¼ kasicice baharat zacina
Biber
ulje
So
Pinjoli (opcija)

Obariti spanac,dobro iscediti i sitno iseckati.U tiganju,na malo ulja proprziti luk i pinjole dodati spanac i zacine i prziti dok sva tecnost ne uvri.dodati limunov sok
Na vrh Go down
https://raznajela.forumattivo.com

Libanska kuhinja

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum: Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
Hrana :: Slana jela :: Internacionalna jela -