Dragica
Admin
Age :
Join date : 2008-09-24
Broj komentara : 288
Mjesto :
|
Naslov komentara: Posne torte Mon Jan 19, 2009 1:17 am |
|
|
Posna pijesak torta
[You must be registered and logged in to see this link.]
Skuvati 6 pudinga od vanilije sa 1,5 l vode i pola kile secera i još 5 kasika, sve to skuvati, neka se zgusne i stalno mijesati , pa ohladiti . Kada je ohladjeno dodati 500 grama biljnog margarina i podijeliti na tri djela, u jedan dio pomijesati sa 300 g kokosa , drugi dio 300 mljevenih oraha , treci dio 300 g mljevenog keksa u USA je graham crackers. Slagati dio na dio. |
|
Dragica
Admin
Age :
Join date : 2008-09-24
Broj komentara : 288
Mjesto :
|
Naslov komentara: Re: Posne torte Mon Jan 19, 2009 1:44 am |
|
|
Posna zito torta
Potrebno je: 150gr spremljenog zita, 350gr oraha, 500gr kristal secera, 375gr brasna, 250 gr meda, 2,5 dcl piva, 2 vanilin secera, 1 kesica sode bikarbone i malo orascica. KORE: Izmesati 250gr meda sa 2,5 dcl piva. Dodati 200gr secera, sodu bikarbonu i brasno. Masu dobro ujednaciti i ispeci 4 kore. NADEV: Kratko prokuvati 300gr secera sa casom vode. Sirup skloniti sa sporeta, dodati 300gr mlevenih oraha, 150gr zita, 2 vanilin secera i malo struganog orascica. Toplim nadevom premazati kore, sastaviti, pa tortu istim nadevom premazati odozgo i sa strane i posuti mlevenim orasima. Ovu tortu praviti dva dana pre upotrebe. |
|
Dragica
Admin
Age :
Join date : 2008-09-24
Broj komentara : 288
Mjesto :
|
Naslov komentara: Re: Posne torte Mon Jan 19, 2009 1:47 am |
|
|
Torta sa jagodama
[You must be registered and logged in to see this link.]
Sipati u posudu 3 solje brasna, 1 solju ulja,7 kasika vode i prasak za pecivo.Od dobro umjesenog tijesta napraviti koru koja treba da prekrije dno tepsije podmazane uljem,a krajevi treba da oblazu zidove tepsije u visini od tri cm od dna.Peci na jakoj vatri 15 min. Posebno pripremiti fil Ocistiti 1 kg jagoda, pa polovinu samleti i dodati malo vode, tako da se dobiju 2 solje kase od jagoda.U 3-4 kasike kase rastvoriti gustin.Kasu staviti da se kuva, pa dosuti joj rastvor gustina i još malo kuvati. Na ohladjenu koru poredati drugu polovinu celih jagoda, pa preliti kasom i ostaviti da se hladi. |
|
Dragica
Admin
Age :
Join date : 2008-09-24
Broj komentara : 288
Mjesto :
|
Naslov komentara: Re: Posne torte Sat Apr 20, 2013 4:18 pm |
|
|
[b]Posna rozen torta[b]
Sastojci: 300 g brasna 150 g secera u prahu solja ulja prasak za pecivo malo kisele vode
Za fil: 300 g kristal secera 300 g mlevenih oraha 150 g secera u prahu 4 kasike dzema nekoliko kapi ekstrakta maline
Priprema: Napraviti testo od secera u prahu, brasna, praska za pecivo i po potrebi kisele vode. Dobro ga umesiti, podeliti u 10 delova. Od svakog dela razviti koru i ispeci je na prevrnutom plehu. Fil: uspinovati secer, dodati orahe i dzem. Masu dobro umutiti i filovati kore. Poslednju koru premazati glazurom od secera. Umutiti 150 g secera u prahu sa malo vrele vode, dodati nekoliko kapi ekstrakta od maline (da se dobije roze boja). Seci na stanglice i sluziti.
|
|
Dragica
Admin
Age :
Join date : 2008-09-24
Broj komentara : 288
Mjesto :
|
Naslov komentara: Re: Posne torte Sat Apr 20, 2013 4:20 pm |
|
|
Torta beli breg
Sastojci: 1 kg slag krema (posnog C proizvod) 0,8 dl mleka (ili kisele vode u slučaju da pravite posni Beli breg) 1 kg jagoda 1/2 kg mlevenih oraha
Priprema:
Umutiti mleko i slag.Ostaviti malo sa strane da bi imali na kraju da premazemo celu tortu.Ostatak slaga podeliti na dva dela. U prvi deo dodati propasirane (ili iseckane jagode-po zelji),a u drugi deo dodati mlevene orahe.Na posluzavniku prvo rastanjiti deo sa orasima,a preko deo sa jagodama.Celu tortu premazati ostavljenim slagom i ostaviti u frizider da prenoci.
|
|
Sponsored content
|
Naslov komentara: Re: Posne torte |
|
|
|
|