
Hrana Razne zanimljivosti o hrani |
|
|
|
Autor |
Poruka |
Dragica
Admin


Age :
Join date : 2008-09-24
Broj komentara : 288
Mjesto :
|
Naslov komentara: Predjela ... Thu Jan 22, 2009 3:56 am |
|
|
Slani rolat sa lešnikom
[You must be registered and logged in to see this link.]
Sastojci 200 grama lešnika 50 grama susama 250 grama krem sira 1 oblanda so Način pripreme Susam i lešnike ispeći i samleti. Sve sjediniti sa krem sirom i posoliti, pa premazati oblandu. Staviti malo da omekša i uviti u rolat.
Vreme pripreme: 35 minuta |
|
 |
|
Dragica
Admin


Age :
Join date : 2008-09-24
Broj komentara : 288
Mjesto :
|
Naslov komentara: Re: Predjela ... Tue Feb 10, 2009 4:14 am |
|
|
Slani rolat s šunkom, jajima i krastavčićima
[You must be registered and logged in to see this link.]
Sastojci Kora
1/2 litra mleka 1/2 margarina kašičica soli 150 grama brašna 4 jaja Fil
250 grama šunkarice 3 kuvana jaja 2-3 kisela krastavca 1/2 pavlake malo majoneza malo kačkavalja Način pripreme Kora: pomešati 1/2 litra mleka, 1/2 margarina i kašičicu soli i zakuvati sa 150 grama brašna i 4 jaja. Peći 15 minuta na 225 stepeni. Kad se ispeče, uviti u krpu, a kad se ohladi filovati.
Fil: pomešati 250 grama šunkarice, 3 kuvana jaja, krastavce, pavlaku i majonez i time filovati koru rolata. Ukrasiti majonezom i odozgo narendati kačkavalj. |
|
 |
|
Dragica
Admin


Age :
Join date : 2008-09-24
Broj komentara : 288
Mjesto :
|
Naslov komentara: Re: Predjela ... Wed Feb 11, 2009 1:48 am |
|
|
Przena jaja sa sirom
Sastojci 2 kašike rastopljenog putera 200 g cvršćeg sira (slanog) 2 jaja 3-4 kašike brašna so, biber (po ukusu)
Priprema Sir iseći na deblje kriške i uvaljati u brašno (brašno staviti u jedan tanjir), pa pržiti na zagrejanom puteru. Sir pržiti s jedne strane (prženje veoma kratko traje) okrenuti ga, pomeriti malo (napraviti mesta za jaja) i dodati mu jaja, onako kao za na oko. Preko jaja naneti so, biber i nastaviti još malo s prženjem (oko 2-3 min.) Temperatura na kome se prži sir je slaba tj. smanjiti temperaturu posle zagrevanja putera. P. S. Po želji jaja se mogu posuti i tucanom crvenom paprikom, kako ljutom tako i neljutom |
|
 |
|
Dragica
Admin


Age :
Join date : 2008-09-24
Broj komentara : 288
Mjesto :
|
Naslov komentara: Re: Predjela ... Wed Feb 11, 2009 1:49 am |
|
|
Namaz od dzigarica
Sastojci za 7 porcija 100 g putera 150 g pečene (na puteru) pileće ili guščje džigerice po jedna kašičica sitno seckanog crnog luka beli luk peršun 1-2 kašike limunovog soka so, biber i senf po ukusu
Priprema Umućenom putru dodati sve sastojke, izmešati i premazivati ili nanositi špricem za ukrašavanje torti po tostu, krekerima, hlebu u obliku zvezdica, trougla itd. |
|
 |
|
Dragica
Admin


Age :
Join date : 2008-09-24
Broj komentara : 288
Mjesto :
|
Naslov komentara: Re: Predjela ... Wed Feb 11, 2009 1:52 am |
|
|
Sarena kajgana
Sastojci za 7 porcija šolja kukuruza šećerca jedna seckana zelena paprika jedna seckana crvena paprika pola seckanog luka jedna kašika ulja 8 jaja pola šolje mleka pola kašikice soli kolut za dekoraciju
Priprema Kukuruz, paprike i luk na malo ulja i laganoj vatri dinstajte oko 5 do 7 min. U drugoj šerpi istucite jaja sa mlekom i soli i promešajte. Prelijte preko povrća (kukuruz, paprik i luk). Kad krene masa da očvršćava lagano sa strane odvojite ivice da uđe ostatak jaja. Nastavite do kraja, uz što manje mešanja. Ukrasite paprikama i prijatno! |
|
 |
|
daoxiang
Novi clan


Age : 52
Join date : 2010-10-06
Broj komentara : 7
Mjesto :
|
Naslov komentara: sasas Mon Dec 20, 2010 11:07 am |
|
|
Keep abroad from chemicals or [You must be registered and logged in to see this link.] activities. If the pieces are set with icons such as acreage earrings – an appraisal that every few years because the bracelets is an admirable way to poster. Licensed are usually steadfast, but artifice and counterfeiting can be begin in an industry area money is a absitively issue. |
|
 |
|
Sponsored content
|
Naslov komentara: Re: Predjela ...  |
|
|
|
|
 |
|
|
Stranica 1/1 |
|
|
Permissions in this forum: |
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
|
|
|
|
| |
|