Dragica
Admin
Age :
Join date : 2008-09-24
Broj komentara : 288
Mjesto :
|
Naslov komentara: Riba i Morski plodovi Tue Feb 10, 2009 4:01 am |
|
|
Punjeni alaski šaran
Sastojci 1 šaran (2-2,5 kg) 2 glavice crnog luka 1 čen belog luka so biber vegeta ulje Način pripreme Očišćenog i po širini zasečenog šarana posoliti (i iznutra i spolja). Sitno iseckati (na kockice) beli i crni luk, staviti u jednu činiju pa dodati vegetu (oko 2 kašičice), biber i sve izmešati.
Ovom smesom napuniti utrobu šarana i ušiti koncem, tako da ne ispada prilikom pečenja.
Tepsiju s uljem (oko 1/2 litra, u zavisnosti od veličine tepsije, ali da ga bude 1 prst od dna) dobro ugrejati u rerni na 220 stepeni i kada je ugrejano, spustiti napunjenog šarana.
Peći dok se ulje u tepsiji ne izbistri a šaran dobije zlatnu boju. Obavezno ga povremeno prelivati uljem u kojem se peče. Da se ne bi zalepio za dno tepsije, može se staviti na 3-4 tanke daščice u tepsiju.
Nakon pečenja, izvaditi ga iz tepsije. Uz ovo jelo izvrsno ide krompir salata i vino.
Vreme pripreme: 30 minuta |
|
Dragica
Admin
Age :
Join date : 2008-09-24
Broj komentara : 288
Mjesto :
|
Naslov komentara: Re: Riba i Morski plodovi Tue Feb 10, 2009 4:02 am |
|
|
Pijani som
Sastojci 500 grama fileta soma vegeta, seckani peršun 1 dl ulja 1 dl belog vina Način pripreme Oceđene filete soma poređati u vatrostalnu činiju. Pomešati u šoljicu vegetu, seckani peršun, ulje i vino i tom smesom preliti filete soma. Staviti vatrostalnu činiju u rernu i peći na 200 stepeni.
Vreme pripreme: 15 minuta |
|