Dragica
Admin
Age :
Join date : 2008-09-24
Broj komentara : 288
Mjesto :
|
Naslov komentara: Posni kolaci Mon Dec 22, 2008 2:25 am |
|
|
kuglice od smokava
[You must be registered and logged in to see this link.]
Sastojci 500 gr mljevenih smokava 500 gr secera /ja stavim manje/ 3 manje narandze-sok i korica 10 dag mljevenih oraha
Priprema Sve sastojke dobro umijesi!
Kidaj komadice,pravi kuglice i uvaljaj u kristal secer!
Stavi ih u papirne korpice!
Posluživanje Posto kuglica ima dosta mozete dio uvaljati u ribanu cokoladu,orahe |
|
Dragica
Admin
Age :
Join date : 2008-09-24
Broj komentara : 288
Mjesto :
|
Naslov komentara: Re: Posni kolaci Mon Dec 22, 2008 2:32 am |
|
|
Salama od suvih sljiva
[You must be registered and logged in to see this link.]
Sastojci 250 gr. secer (ja koristim manje) 300 gr. mljevenih suvih sljiva 300 gr. seckanih oraha malo vode
Priprema Uspinovati secer sa molo vode gusto kao za slatko Dodajte mljevene suve shljive i kratko kuhati postojano mjesajuci da ne zagori Dodaj seckanih oraha i skinite sa vatre i sve ljepo sajedinite Masu istresite na celofan pospen kristal secerom (ja koristim kokos) i formirajte dvije salame slika Ostavite da se ljepo stisne (preko noci po mogucnost) Rezati male snite salame slika i servirajte |
|
Dragica
Admin
Age :
Join date : 2008-09-24
Broj komentara : 288
Mjesto :
|
Naslov komentara: Re: Posni kolaci Mon Dec 22, 2008 2:34 am |
|
|
Punjene urme
Potrebno:
1 pakovanje urmi
8 suvih smokava
100 g badema
2 štangle čokolade
sok od 1/2 pomorandže
malo ruma
Priprema:
Urme raseći i skloniti koštice. Samleti smokve i pomešati sa otopljenom čokoladom, sokom od pomorandže i malo ruma. Dobijenom smesom puniti urme. Popariti badem, oljuštiti i palo propeći. U svaku punjenu urmu staviti po jedan badem. |
|
Dragica
Admin
Age :
Join date : 2008-09-24
Broj komentara : 288
Mjesto :
|
Naslov komentara: Re: Posni kolaci Mon Dec 22, 2008 2:36 am |
|
|
Tulumbe
[You must be registered and logged in to see this link.]
Potrebno: 3 čaše (od jogurta) vode 1 šoljica ulja 2 čaše brašna 1 prašak za pecivo 500 g šećera
Priprema: 2 čaše vode i ulje prokuvati, skinuti sa vatre, pa dodati brašno i prašak za pecivo. Smesu dobro umutiti, ostaviti da se prohladi i staviti u poslastičarski špric. Na pleh obložen papirom za pečenje istiskivati testo željene veličine i peći tulumbe. Šećer preliti čašom vode i skuvati gust sirup. Kada se tulumbe ispeku, preliti ih pripremljenim sirupom i ostaviti da odstoje najmanje dva sata pre služenja. |
|
Dragica
Admin
Age :
Join date : 2008-09-24
Broj komentara : 288
Mjesto :
|
Naslov komentara: Re: Posni kolaci Mon Jan 19, 2009 1:49 am |
|
|
Smokve punjene orasima
Potrebno:
- 300 g šećera, - 100 g margarina, - 300 g mlevenog keksa, - 100 g mlevenih oraha, - 100 g čokolade.
Ušpinovati šećer, dodati margarin, mleveni keks, mlevene orahe i čokoladu. Mesiti dok se ne dobije glatka masa. Podeliti na deset loptica. Deset smokvi osušiti i odseči im vrh, pa u svaku smokvu staviti jezgo od oraha. Loptice od keksa rastanjiti staviti u sredinu punjenu smokvu i zamotati ponovo u lopticu. Kada se osuše seći svaku na četiri dela. |
|
Dragica
Admin
Age :
Join date : 2008-09-24
Broj komentara : 288
Mjesto :
|
Naslov komentara: Re: Posni kolaci Sat Jan 24, 2009 2:05 am |
|
|
Baklava
[You must be registered and logged in to see this link.]
Sastojci:
500gr. mlevenih oraha
1 biljni margarin (oko 250gr)
4 kašike prezli
kašičica cimeta
1 pakovanje tankih kora za pitu
Za sirup:
250 gr. šećera
200 gr. meda
sok 1 limuna
Priprema:
U suvu posudu pomešajte orahe, prezlu i cimet. U nauljen pleh raširite dve kore namažite rastopljenim margarinom pa pospite smesom od oraha i prezli, zatim prekrite sa još dve kore i ponovite postupak 6-7 puta, dok ne poređate sve kore. Zagrejte pećnicu na 180 C. Baklavu isecite pre pečenja, najpre na kocke a zatim svaku kocku koso na pola. Pecite 30-40 min dok ne porumeni. Vruće baklave prelite hladnim sirupom.
Sirup skuvajte na sledeci nacin: 2 dcl vode stavite da kuva sa šećerom 5 minuta, zatim dodate med prokuvajte još malo i na kraju dodajte sok od jednog limuna. Ohladite i prelite baklavu.
Ostavite da odstoji u sirupu nekoliko sati i služite. |
|
Sponsored content
|
Naslov komentara: Re: Posni kolaci |
|
|
|
|