Dragica
Admin
Age :
Join date : 2008-09-24
Broj komentara : 288
Mjesto :
|
Naslov komentara: Australijska kuhinja Mon Dec 22, 2008 1:01 am |
|
|
Janjetina na australski način
6 janjećih potkoljenica ili janjeći but (oko 2 kg) 1 veća glavica luka 2 veća krumpira 2 mrkve 2 stabljike celera 4-6 češanja češnjaka 400 g Pelata 400 g konzerviranog bijelog graha 1 šalica suhog bijelog vina 2 žlice Vegete 1 žlica suhog origana 1 žlica slatke mljevene paprike malo vode
Postupak 1. Popecite janjetinu na malo maslinova ulja dok ne dobije lijepu boju.
2. U sredinu velike, duboke tepsije složite janjetinu, a oko nje narezano povrće. Završite s rajčicama i grahom, popaprite ili pospite čilijem. Nakon toga dodajte vino, koje ste prethodno zagrijali i pomiješali s Vegetom, origanom i mljevenom paprikom. Po potrebi dodajte malo vode tako da tekućine bude do polovice tepsije. Sve pospite ružmarinom i listićima kadulje.
3. Meso s povrćem prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180�C najmanje 2 sata.
Posluživanje Pečenu janjetinu poslužite s popečenim kruhom.
Savjet Po želji, možete napraviti mješavinu fino naribane limunove korice, češnjaka i peršina u malo maslinova ulja i poslužiti uz ovo jelo. |
|
Dragica
Admin
Age :
Join date : 2008-09-24
Broj komentara : 288
Mjesto :
|
Naslov komentara: Re: Australijska kuhinja Mon Dec 22, 2008 1:12 am |
|
|
Piletina s medom
600 g pilećeg filea 300 g špageta 100 g mrkve 50 g celerova korijena 50 g stabljike celera 20 g Cvjetnog meda 1 žlica Senfa estragon 1/2 žličice kajenskog papra 2 žlice ulja 2-3 žlice sojina umaka malo soli 2 žlice nasjeckanog peršina 3 žličice Vegete Postupak 1. Piletinu narežite na kockice te pospite s 2 žličice Vegete i kajenskim paprom.
2. Senf i med dobro promiješajte i njima premažite piletinu. Neka se meso marinira najmanje dva sata.
3. Preostalu Vegetu kuhajte približno 5 minuta u 300 ml kipuće vode.
4. Mariniranu piletinu popecite na vrućem ulju. Dodajte na kocke narezano povrće i prelijte sa 150 ml vode, u kojoj se kuhala Vegeta. Nastavite pirjati na blagoj vatri dok meso i povrće ne omekšaju.
5. Umiješajte kuhane špagete, dodajte preostalu tekućinu s Vegetom i sojin umak pa još jednom sve dobro prokuhajte.
6. Na kraju jelo pospite nasjeckanim peršinom.
Posluživanje Piletinu s medom poslužite uz salatu od rajčice.
Savjet Piletinu s medom možete pripremiti i u pećnici. |
|
Dragica
Admin
Age :
Join date : 2008-09-24
Broj komentara : 288
Mjesto :
|
Naslov komentara: Re: Australijska kuhinja Mon Dec 22, 2008 1:12 am |
|
|
File steak na povrću
Sastojci za 4 osobe 800 g goveđeg filea 3 do 4 žlice maslinova ulja 1 crvena paprika 1 poriluk, samo bijeli dio 4 krumpira srednje veličine sol papar 2 žličice Vegete Za garniranje: mješavina maslaca, češnjaka i peršina
Postupak 1. Papriku očistite, prerežite napola, odstranite joj žilice te je narežite na tanke rezance.
2. Poriluk također dobro operite i narežite na rezance. Tako pripremljeno povrće stavite na zagrijano ulje u tavu s debelim dnom i kratko popržite, a tijekom pečenja dodajte papar i Vegetu.
3. Krumpir krupno naribajte i malo posolite. U teflonskoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa stavite peći krumpir, ali ga rasporedite na četiri dijela. Krumpir lopaticom pritisnite da se bolje zapeče.
4. Po površini krumpira rasporedite pečenu papriku i poriluk, koje ste također razdijelili na četiri dijela. Povrh toga stavite ponovno naribani krumpir i također pritisnite lopaticom. Sve zajedno okrenite kako bi se krumpir zapekao i s druge strane. Nakon toga pogačice od povrća prenesite na nauljeni pleh i stavite u pećnicu zagrijanu na 180�C. Pecite oko 10 minuta.
5. Dok se povrće peče u pećnici, priredite odreske. Goveđi file narežite na četiri odreska i istucite. Premažite ih uljem, posolite i popaprite grubo mljevenim paprom pa stavite peći na ugrijanu tavu ili na ploču za roštilj. Odreske pecite sa svake strane 2 do 3 minute, ovisno o tome želite li jače ili slabije pečene.
Posluživanje Pogačice od krumpira s povrćem složite na ugrijani tanjur i na njih stavite pečene odreske. Na svaki odrezak stavite maslac koji ste prije toga izmiješali s nasjeckanim peršinom, češnjakom, malo soli i paprom.
Savjet Nemate li dovoljno veliku tavu, krumpir s povrćem možete peći u manjoj teflonskoj tavi za svaki odrezak posebno.
Mala tajna Meso se prvo peče na ulju, a zatim mu aromatični maslac daje potrebnu mekoću i aromu. |
|
Dragica
Admin
Age :
Join date : 2008-09-24
Broj komentara : 288
Mjesto :
|
Naslov komentara: Re: Australijska kuhinja Mon Dec 22, 2008 1:13 am |
|
|
Bijela čokoladna krema s jagodama i kivijem
Vrijeme pripreme: 20 min. Sastojci: 250 ml tučenog vrhnja 60 ml limunovog soka 1 žličica naribane limunove korice 80 g naribane bijele čokolade 3 jušne žlice šećera 310 g narezanih jagoda 3 sitno narezana kivija Jagode: 25 velikih svježih jagoda 120 g naribane bijele čokolade 1 jušna žlica otopljenog maslaca
Priprema:
Ugrijati 60 ml vrhnja, limunov sok i korice. Smanjiti temperaturu, dodati čokoladu i sve miješati u jednoličnu smjesu. Uliti u manju posudu i staviti u hladnjak.
Preostalo vrhnje izmiksati sa šećerom i prekriti čokoladom.
Narezano voće staviti u 6 čaša i prekriti šlagom. Prije posluživanja ohladiti 4 sata u frižideru.
Jagode: Jagode operite i osušite. Čokoladu otopite i dodajte joj maslac. Jagode uranjajte u čokoladui slažite ih na foliju da se čokolada stvrdne. Ne stavljati u frižider.
Svaku čašu sa šlagom i voćem ukrasite jednom jagodom, a ostale poslužite kao prilog. |
|
daoxiang
Novi clan
Age : 54
Join date : 2010-10-06
Broj komentara : 7
Mjesto :
|
|
daoxiang
Novi clan
Age : 54
Join date : 2010-10-06
Broj komentara : 7
Mjesto :
|
Naslov komentara: sasas Tue Dec 21, 2010 6:29 am |
|
|
post obrisan |
|
Sponsored content
|
Naslov komentara: Re: Australijska kuhinja |
|
|
|
|